Strona domowa arrow Nasze propozycje
Nasze propozycje Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu
Redaktor: Administrator
14.05.2011.
Jesteśmy "raczkującym" stowarzyszeniem, jednak mamy ambitne plany. Chcemy na wiele sposobów dowiadywać się o życiu społecznym, ale także przekazywać tą wiedzę innym. Realizować to chcielibyśmy poprzez:
-spotkania z o ludźmi życia publicznego
-debaty
-dyskusję
-konkursy
-koła zainteresowań
-spotkania młodzieży
-wspracie i współpraca z Młodzieżowymi Radami: Miasta i Powiatu oraz wiele innych
Jeśli macie inne propozycję prosimy o kontakt :)

Znane osoby o WW - Migawki

"Pomysł który zrodził się w Dąbrowie Tarnowskiej jest ewenementem. Stworzenie młodzieżowego stowarzyszenia które zajmuje się pogłębianiem wiedzy i świadomości obywatelskiej, jest niewątpliwie nowością. Dotychczas nie miałem sposobności spotkać się z tego typu pomysłem i inicjatywą młodych, tym bardziej, iż projekt jest realizowany rzetelnie, sumiennie i naprawdę może się podobać. Wierzę że w innym miejscowościach powstawać będą podobne inicjatywy. "

Piotr Sak

Radny Sejmiku woj. małopolskiego

Krótko o nas

Minęło już ponad 20 lat od momentu odzyskania przez Polskę pełnej suwerenności. Przez te lata w naszym kraju zaszło wiele zmian, są to w większości zmiany na lepsze. Poszerzyła się wiedza i świadomość obywatelska Polaków, którzy wychodzili z cienia i szarości komunizmu. Wolność słowa i wypowiedzi pozwala na wyrażanie swoich opinii, przekazywania wiedzy innym i działania na rzecz społeczeństwa, nie tylko urzędowo i pod przymusem ale przede wszystkim poprzez stowarzyszanie się w różnych formach organizacji obywatelskiej. Wielu z nas odczuwa potrzebę służby publicznej. Wśród nich jesteśmy my. Młodzież z Liceum z Dąbrowy Tarnowskiej. Chcemy poszerzać swoją wiedzę dotyczącą życia społecznego, ale także naszym celem jest aby wiedza ta dostępna była dla wszystkich zainteresowanych dlatego też powołaliśmy Stowarzyszenie „Wiedzieć Więcej”, jako przedsięwzięcie obywatelskie do którego przyłączenia zachęcamy.

Wiedzieć Więcej Facebook

">